Здраве

Установиха кой плод смъква високия холестерол

  06.01.2020 10:57             
Установиха кой плод смъква високия холестерол

Нивото на холестерола в човешката кръв зависи от много фактори, не само от храненето, но и от общото състояние на тялото и от начина на живот на човека.

Продуктите, които консумираме, влияят на нивата на холестерола не чак толкова, както мнозина твърдят.

Например, холестеролът, който влиза в тялото ни заедно с храната, влияе минимално, тъй като по-голямата част от холестерола се произвежда от самия организъм..

Самите продукти влияят по различен начин. Полезните вещества влияят върху производството на холестерол, намалявайки неговото количество. 

Строгата диета не е правилното решение. Често при строги диети човек само влошава състоянието си. Трябва да ядете каквото искате, но за да сте здрави, винаги трябва да спазвате дневния прием на калории.

Ако ядете нормално количество храна, като същевременно се съсредоточите върху здравословните храни и ограничите нездравословните такива, тогава холестеролът постепенно ще се върне към нормални стойности.

Има обаче един плод, който значително понижава холестерола.

Холестерол

Холестеролът е мазниноподобно съединение, от което тялото ни просто се нуждае. Холестеролът има много много важни функции, включително синтез на жлъчка и изграждане на клетки.

Това вещество се натрупва в кръвта. Това е много опасно, тъй като високият холестерол е основната причина за сърдечните заболявания.

Плод, който ще помогне да се отърве тялото от холестеролни плаки

Сушените ябълки значително намаляват хорестерола в кръвта, твърдят учени от Финландия.

Проведени са проучвания, в които са участвали голям брой мъже и жени. Около 2,5 хиляди души провериха ефекта на различните продукти върху холестерола.

Групата консумирала 70 грама сушени ябълки. Резултатът от изследването е бил просто невероятен.

Защо сушените ябълки понижават холестерола? Всичко се дължи на пектина. Това органично вещество естествено нормализира нивата на холестерола.

Ежедневната употреба в продължение на 3-4 месеца на сушени ябълки намалява холестерола с почти 22-23 процента.

zdrave.to