Събития

Кметът на Борован отново сбъдва коледни желания

  03.12.2019 19:35             
Кметът на Борован отново сбъдва коледни желания

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова даде началото на поредната благотворителна кампания, която тя и екипа и реализират около Коледа и Нова година, съобщиха от местната управа.

Във фоайето на общинската администрация във врачанското село на Никулден ще бъде поставена кутия, в която всяко дете от детските градини  и основните училища в  общината, ще може да пусне своето писмо с желание за подарък до Дядо Коледа /на стойност до 200 лв./. Комисия администрацията на селото в присъствието на кмета ще избере на случаен принцип /чрез томбола/ едно дете, на което ще бъде изпълнено коледното желание и то ще получи своя подарък от инж. Десислава Тодорова. На 18 декември ще бъде избрано детето, което ще получи подарък, а на 20 декември той ще бъде връчен. Целта на инициативата е да стопли сърцето на едно дете в навечерието на празника.
На същия ден от 10.30ч. в църквата „Св. Николай“ ще се проведе традиционен рибен курбан и празничен водосвет за здраве на жителите на Борован под патронажа на кмета, с любезното съдействие на дарителя „Акваленд - БВБ“ ООД. Ще бъде раздадена риба и боб чорба за здраве на жителите и гостите на общината. 
От 17ч. на централния площад на селото, възпитаниците на центъра за подкрепа и личностно развитие „Маша Белмустакова“-Борован и центъра за настаняване от семеен тип ще представят забавна програма, след което ще има тържествено запалване на светлините на общинската коледна елха от кмета и пищна фойерверк програма.