Крими

Оставиха в ареста сина, убил баща си във врачанските лозя СНИМКИ

  02.12.2019 18:36             
Оставиха в ареста сина, убил баща си във врачанските лозя СНИМКИ

Врачанският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ за Асен Нонински, обвинен в убийството на баща си Цветан от Враца. Решението е на съдия Лидия Клумова, която по-рано днес гледа мярката за неотклонение.

„Преценявайки събраните до момента писмени и гласни доказателства, съдът намира, че от същите би могло да се изведе обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен с поведението си към престъплението. Налице е и другата кумулативна предпоставка по чл. 63, ал. 1 от НПК за вземане на най-тежката ограничителна мярка – реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Обвиняемият е привлечен в това си качество за престъпление, за което се предвижда наказание повече от 15 години „лишаване от свобода“. Опасността от извършване на друго престъпление се извежда и от събраните характеристични данни, установяващи агресивно поведение от страна на обвиняемия след употреба на алкохол и други случаи, при които е упражнявал физически и психически тормоз над своя баща. На следващо място, от значение за наличието на опасност от извършване на друго престъпление, е високата обществена опасност на извършеното от него деяние - убийство на баща, който е болен и беззащитен възрастен човек“ – се казва в мотивите на съдия Крумова.

В съдебната зала Асен заяви, че не е убил баща си и поиска да бъде освободен. Защитата настоя медиите да не публикуват снимки, на които обвиняемият може да бъде разпознат.

Днешното определение на врачанския окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред софийския апелативен съд.