Крими

Задигнаха 14 бона и 30 грама злато от къщата на ромски барон

  02.12.2019 11:11             
Задигнаха 14 бона и 30 грама злато от къщата на ромски барон

Неизвестни са обрали дома на зетя на известния ромски барон от Берковица Величко Йонов – Мечо. Обирът е станал в неделя вечерта между 19,30 и 23,50 часа, съобщават от полицията в Монтана. Бандитите са счупили прозорец и са проникнали в дома на 29-годишния Е.И. От там задигнали метална каса, в която имало 7 000 евро и златни накити с общо тегло 30 грама.
Е.И. работи в Германия и преди седмица се прибрал в дома си в берковския квартал Раковица. Според разследващите обирджиите са знаели, че в къщата има пари и ценности, познавали са и разположението на стаите, тъй като не е тарашено, а е вдигната само касата. Освен това със сигурност апашите са били наясно, че в неделя вечерта собствениците не са си у дома.
Когато малко преди полунощ младият гурбетчия се прибрал установил, че домът му е обран и подал сигнал на 112. На мястото е извършен оглед и е започнало разследване.
Фамилията на Мечо е сред най-известните и богати в берковския ромски квартал. Самият Величко Йонов преди време беше общински съветник и точно по това време го арестуваха за лихварство.