Спорт

Тежката загуба от Dream Team не отчая футболистките на Атлетико

  19.11.2019 14:23             
Тежката загуба от Dream Team не отчая футболистките на Атлетико

След добрия старт в Първата Лига по мини футбол за жени, Атлетико претърпя разгромна загуба с 2:19 от Dream Team, който се оказа отбор, съставен от опитни и дългогодишни състезателки, играещи на най-високото ниво на футбола в България.

„Вратарката на Атлетико Цветина Иванова обаче показа класата си и все пак спаси множество положения. Предвид очакваната загуба и класата на съперника, от Атлетико решиха да дадат шанс на няколко от девойките си до 17 г., които да усетят от първо лице, какво е игра на бързи обороти срещу опитен съперник. Освен това сухият период от мачове се отразява изключително лошо. Липсата на удобна тренировъчна база в Монтана също допринася за спада във формата. Все пак лигата е създадена и за удоволствие, и обмен на опит, за това продължаваме. Всеки побеждава, всеки губи. Понякога и с много. За това футбола е най-великата игра”, коментираха от щаба на Атлетико.

Иванина Ивайлова и Ина Недялкова вкараха головете срещу Dream Team.

В срещата играха още Цветина Иванова, Теодора Тодорова, Надя Ангелова

и Ванеса Тодорова. Атлетико запази 4-то място в класирането. Следващият съперник е ФК Аматьорки на 24 ноември от 17 ч. в София.

.В "Баухаус Арена" пък се изигра приятелска среща  между Спартак 2015 и Атлетико. Организатори бяха международният съдия от Монтана Петко Петков и БАМФ. Съставът на отборите беше 8+1. Срещата премина в духа на феърплей.

През първото полувреме символичните домакини поведоха с 2:0. През второто Иванина Ивайлова се отчете с гол за Атлетико и намали разликата на 2:1. Монтанчанки диктуваха играта, но малшанс след шут в гредата на Вержиния Малинова и доста отразени удари от вратарката на Спаркак 2015 им попречи да направят обрат.