Събития

Голям празник на Архангеловден в Ружинци

  08.11.2019 19:20             
Голям празник на Архангеловден в Ружинци

Големият християнски празник - Архангеловден, се оказа първият от втория мандат на преизбрания кмет на Община Ружинци Александър Александров.

Заедно с него клетва положиха кметовете на селата Дреновец - Надя Иванова, и на Бело поле - Васко Иванов.

След клетвата членовете на местния парламент - 7 от ГЕРБ и 4 от коалиция "Нова алтернатива",избраха Димитринка Гергова за свой председател. Номинациите бяха две, но д-р Благой Славчев предпочете да си даде отвод с мотива, че Гергова ще се справи по-добре от него.

При гласуването 7 гласа стигнаха за избора на Гергова, която обяви, че ще дарява 60% от трудовото си възнаграждение като председател на общинския съвет за развитието на спорта в Община Ружинци.

За да се спази традицията, кметът поведе хоро, което се изви на площада.

Чиновниците от общинската адсминистрация посрещнаха стария-нов кмет с метла, за да почисти, и стаутка на богинята на победата Нике.

В същото време в административния съд във Видин започна дело, заведено след жалба на БСП, внесена от екскмета Венцислав Ванков. Столетницата остана без нито един съветник в общинския съвет и това стана повод за оспорване на резултатите. Следващото заседание по казуса е на 14 ноември.