Събития

БСП: Борован се превръща в новото Галиче

  08.11.2019 14:05             
БСП: Борован се превръща в новото Галиче

От областното ръководство на БСП във Враца определиха станалото снощи в Борован – запалването на гаражната врата на избран за общкински съветник техен представител, за груб опит за политически натиск при формирането на мнозинство в местния парламент.

Както написа konkurent.bg, снощи към 21.30 часа е пламнала вратата на дома на Пламен Петров, един от двамата избрани за членове на местния парламент – https://konkurent.bg/article/163952/strastite-v-borovan-ne-stihvat-i-sled-izborite-plamna-vratata-na-garaj

„Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите прийоми въздействат на общественото мнение и формират политическо поведение“, попита областният лидер на червените. Иво Лилов допълни, че Борован не се превръща в новото Галиче.

Общинският председател на столетницата в Борован Петър Станев разясни, че преди заседанието е имало предложение той да бъде номиниран за председател на местния парламент, а петимата от Местна коалиция, подкрепила кмета Десислава Тодорова, са щели да подкрепят неговата номинация. Предложението трябвало да направи Пламен Петров, чиято врата пламнала вечерта преди клетвата.

„Снощният акт не е вандалски, а опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира избора на председател на общинския съвет“, разясни общинският шеф на червените Петър Станев.

„Надявах се предизборните страсти да са отминали, но чудатостите продължават. Някой иска да върне Борован 25 години назад. Очакваме от полицията да си свърши работата“, каза Попдимитров, който обеща да внесе заявление до директора на ОД на МВР старши комисар Янколов, от когото да научи какви действия е предприело МВР срещу извършителите на посегателството.

Иво Лилов уточни, че ще бъде осигурена охрана на Пламен Петров и семейството му и че се надява той да събере сили и кураж, за да гласува на започващото от 16 часа заседание на местния парламент.

„Има ли воля държавата да спазва законите. Очакваме от министър Аврамова и областния управител Николова да докладват на премиера за инцидента в Борован, а от Борисов – да покаже как трябва да реаогира един министър-председател“, допълни Лилов.