Събития

Христо Доков положи клетва в Криводол, Петър Комитски е шеф на общинския съвет

  06.11.2019 16:04             
Христо Доков положи клетва в Криводол, Петър Комитски е шеф на общинския съвет

Христо Доков положи клетва като кмет на Криводол. Човекът, който сложи край на 8-годишното управление на Петър Данчев в общината, получи символите на властта от областния управител малина Николова.

„Благодаря на всички за доверието и подкрепата. Знам, че сега ще трябва да го оправдаем и тук пред вас обещавам, че няма да ви подведем. Сигурен съм, че всички заедно ще променим града и общината към по-добро“, категоричен бе Христо Доков.

След като се заклеха на тържествено заседание на местния парламент, в длъжност встъпиха новоизбраните общински съветници. Това са представителите на ГЕРБ: Петър Комитски, който както и в предишния местен парламент ще е председател, Момчил Върбанов,  Маргарита Кацарска, Евгени Ефремов и Константин Петров.

От квотата на БДЦ в местния парламент влизат Валерий Гълъбов, Йордан Иванов, Николай Митрофанов, Румен Илиев и Цветомира Димова.

Останалите три места са за Светлин Върбанов и Иван Иванов от БСП, и Георги Костадинов от ДПС.

Клетва положиха и новоизбраните кметове на села в община Криводол. Това са Малин Тончев в Ракево, Евгени Димитров - на Лесура, Илия Перчинков - в Краводер, Любомир Младенов - на Градешница, Найден Димов в Пудрия и Красимир Гешев - на Галатин.