България

Момчето, задържано за смъртта на крадец на тикви, скачало върху омаломощеното му тяло

  21.10.2019 11:16             
Момчето, задържано за смъртта на крадец на тикви, скачало върху омаломощеното му тяло

 

Крадецът на тикви, който почина в следствения арест в Пазарджик в средата на миналата седмица, не само е бил пребит от търговците, на чиято стока посегнал, но и най-младият от тях - 14-годишен тийнейджър, скачал върху падналото му омаломощено тяло, предава dariknews.bg.

Това стана ясно след гледането на мярката за неотклонение спрямо двамата задържани - момчето и фермер на 52 години, и двамата от Добрич, в Пловдивския апелативен съд.

Показания на свидетел сочат, че престъплението е извършено с ожесточение и безчовечност, надхвърлящи естествения гняв от току-що откраднатата само една тиква, мотивират се магистратите в решението си да оставят двамата побойници зад решетките.

Търговците сами повикали полиция, а след като е арестуван, крадецът - 53-годишният мъж от Пазарджик, бил прегледан от лекар. Заключението му е, няма пречки от медицинско естество за задържането.

В хода на делото ще се изяснява дали се касае за неправилна лекарска констатация или за обективно невъзприемаеми изменения в сърдечно-съдовата система на прегледания.

Трагедията се разигра в малките часове на 9 октомври. Трима гастролиращи в Пазарджик търговци от Добрич за пореден път хванали Валери да щраде от стоката им. Пред повиканите от самите тях полицаи признали, че са го били.

След медицински преглед мъжът е затворен в следствения арест, където два часа по-късно дежурният го заварва в безпомощно състояние, а дошлият спешен екип само констатирал смъртта му. Починалият има и предишни криминални прояви - подобни дребни кражби.

24часа