Събития

Черна прокоба на изборите във врачанско

  10.10.2019 10:48             
Черна прокоба на изборите във врачанско

Черна прокоба е надвиснала над кандидатите във врачанско всеки път, когато се зададат местни избори. Зловещата развръзка с Христо Маринов - син на претендента за градоначалник на Оряхово и заместник-областен управител Робертино Маринов, е само продължение на тъжната серия от почернени семейства -

https://konkurent.bg/article/161877/tragediiata-e-ogromna-sinut-na-robertino-marinov-hristo-e-izgoreliiat-v-ptp-to-krai-cheresha

Близките очакват да приберат тялото на Христо днес. Погребението му е насрочено за събота, като поклонението е от 11.30 в църквата в Оряхово.

Приятели на загиналия нелепо мъж, който имал слабост към моторите, подготвят мотошествие, с което да го изпратят до последния му дом. Очаква се в колоната да се включат мъже от Враца и Оряхово.

„Конкурент“ поднася съболезнованията си на опечалените близки.

Прокобата на местните избори преди 4 години беше твърде жестока към част от участниците във врачанско. Броени дни преди вота двама от претендентите за кметове починаха, а водач на листа се спомина след тежък инсулт.

Внезапна смърт покоси 59-годишния Михаил Стоянов, издигнат за градоначалник на Козлодуй от Проект „Промяна.BG“ и Български демократичен център. Според предварителните проучвания, Стоянов беше сочен за фаворит. Преди да се кандидатира за кмет на мястото на Румен Маноев, който и сега е в състезанието в крайдунавския град, Стоянов бил дългогодишен началник на районното полицейско управление и собственик на успешна фирма в строителния бизнес.

След кончината му в битката за поста останаха тогавашната шефка на бюрото по труда Маринела Николова, издигната от ГЕРБ, която сега се бори за втори мандат. Тя надви тогавашните претенденти - Валери Балиев от партия "Българска социалдемокрация" и местния червен лидер Борислав Борисов, подкрепен от Местна коалиция „Козлодуй”.

По време на кампанията преди 4 години претендентите за кметския стол в Бяла Слатина също намаляха с един, след като издигнатият от патриотите Иван Вутев издъхна. Учителят по история в аграрната гимназия, който бе и председател на общинския комитет на ВМРО, почина внезапно.

Инсулт покоси пък водача на листата на Български демократичен център във Враца Методи Методиев. Лекарите не успяха да се преборят с последствията от мозъчния удар, стоварили се на главата на дългогодишния шеф в местната "Топлофикация" след напрежението от някои свои в листата.

Четете повече във в. "Конкурент" - вестникът на Северозапада.