Събития

Търговска верига от Европа стъпва в Северозапада

  06.08.2019 11:27             
Търговска верига от Европа стъпва в Северозапада

Търговска верига от Полша стъпва на пазара в Северозападна България. Първият магазин с марката „Pepco“ ще е във Враца, като това ще се случи до края на тази година, научи „Конкурент“.

Информацияата беше потвърдена от управителя на Търговски център „Суми“ Христо Игнатов. „Да, имаме договор с полската верига. От няколко месеца преговаряме за привличането на инвеститор от толкова сериозен калибър. Очакваме до края на годината техният обект да бъде открит. Той ще се намира на 2-ия етаж на ТЦ „Суми“, обясни Игнатов.

Полската верига „Pepco“ е една от предпочитаните марки в Европа за евтини и качествени облекла. Създадена е преди 12 години и непрекъснато се разширява. Агресивното й поведение на пазара в България е свързано с откриването на 60 магазина до 2021 г. Във Враца ще е първият в Северозападна България нейн обект, най-близо веригата има магазини в Ловеч, Плевен и София.

Идването на „Pepco“ е част от амбициозната програма, която реализират през тази година в ТЦ „Суми“. От няколко дни търговска верига „Зора“ разшири търговската си площ, като се „качи“ на партера и разкри втори търговски обект. В него се предлага бяла техника, телевизори и мобилни телефони. В приземния етаж на „Суми“ са останалите продукти на търговската марка.