Събития

СКАНДАЛНО! Бедни общинари пируваха в Сърбия СНИМКИ

  25.06.2019 14:36             
СКАНДАЛНО! Бедни общинари пируваха в Сърбия СНИМКИ

Пир по време на чума организираха общинските власти в Криводол, а през уикенда кметът Петър Данчев е подарил незабравими 2 денонощия в чужбина на отбран кръг от свои подчинени. Докато общинската управа се задъхва от стари и нови борчове и изпълнява екшън план за оздравяване, солидна група чиновници са яли, пили и палували за сметка на данъкоплатците, научи „Конкурент“.

Информацията беше потвърдена от двама от екскурзиантите, които по обясними причини не желаят да цитираме имената им като хората, „издали четата“.

Купонът е бил от петък до неделя /21-23 юни/ в сръбското етносело „Сърна“, който се намира на около 60 км от границата със западната ни съседка. Шумната група от 36 общинари, оглавявана от градоначалника Петър Данчев, била допълнена от семейство, което пристигнало за купона в петък вечерта със собствен превоз. Така общият брой на криводолската чета набъбнал до 39 заедно с шофьора, който се грижел за комфортното пътуване на общинарите.

Вероятно пътуването е трябвало да сплоти колектива на общинската администрация, тъй като в календара от празници няма някоя значима дата, която да се празнува. Най-близо е денят на Криводол, който обаче се чества в края на август. А едва ли Данчев и подчинените му са правили генерална репетиция за панаира.

Пакетът, който получили общинарите в етносело „Сърна“ е бил максималният – 2 нощувки, включващи ядене на корем и пиене колкото душа носи като за 45 евро дневно или 90 евро за целия престой. Освен 180 лева на човек за пътуването е платено поне по 30-40 лева, като бонусът бил посещение на магазините и кафаните в Ниш на 22 юни. Така цената набъбва до 220 лева за всеки един от 38-те участници в пира /като изключим шофьора на наетия за целта автобус  - б.р./ или общо 8 360 лева.

Снимки във фейсбук показват, че настроението е било на макс, а сред екскурзиантите е имало и хора, които не са на щат в Община Криводол. Проблемът е, че никой от тях не е извадил и лев, а разходите са поети от местната управа, респективно от данъкоплатците.

 

Какво включва пакетът?

Пакетът в етносело „Сърна“ включва всичко, за което мечтае българинът – 2 незабравими вечери с уникалната сръбска музика, неограничена храна /сръбска скара, ястия от дивеч и разбира се домашна дюлева ракия, местни вина и сръбска бира/. В офертата на популярна туристическа фирма четем още: „Там ви очакват с истинска усмивка и пълен уют. Всеки уикенд има жива сръбска музика с певец и певица,духов оскестър, музика до зори с хитовете на Цеца, Шабан, Мирослав Илич… Заповядайте да изкарате един прекрасен уикенд в подножието на Стара планина и да се запознаете с чудесната и природа. Освободете се от напрежението, почувствайте спокойствието, свободата и тишината!“

Интересно, че криводолските общинари са се черпели 2 дни и нощи, а обикновено пакетът е само за събота, което се видяло на Петър Данчев и свитата му твърде скромно и неприемливо да бият толкова път само за 24-часов маратон около масите.

 

ОЧАКВАЙТЕ: Какво каза кметът на Криводол за екскурзията