Събития

„Ромпетрол България“ откри трета бензиностанция във Враца

  12.06.2019 14:14             
„Ромпетрол България“ откри трета бензиностанция във Враца

„Ромпетрол България“ откри на 11 юни официално третата си бензиностанция във Враца. Тя е изпълнена изцяло в рамките на Ромпетрол концепцията за изчистена и модерна визия.

Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, посланик на Република Казахстан в България, бе официален гост на събитието и лично поздрави екипа. „В последната една година брандът „Ромпетрол“ в България видимо напредва и се развива. Тук пазарът е много конкурентен и задачата не е никак лесна, но днес сме на откриването на още една нова бензиностанция от веригата, което е показатено. Смятам че „Ромпетрол“, като част от KMGI, отговаря на всички стандарти за качество и е компания с голямо бъдеще в страната и в Европа. Поздравления за новия обект още веднъж. Пожелавам на целия екип на „Ромпетрол България“ успех“, каза посланикът на Казахстан.

Кметът на Враца Калин Каменов, който също беше специален гост на откриването, пожела на екипа на „Ромпетрол“ много успехи.

„Ромпетрол България“ изпълнява своя амбициозен план за развитие с пълна сила през 2019 г. Нашата програма включва екстензивно и интензивно развитие – увеличаване броя на нашите бензиностанции в страната, заедно с прогресивно ребрандиране на съществуващите обекти, за да предоставим ново ниво на изживяване на клиентите си. Следвайки стратегията на KMG International Group, ние вече ребрандирахме външно повече от 70% от веригата бензиностанции. Тези станции са построени изцяло според най-новата концепция на групата“, каза Ивайло Трендафилов, генерален директор на „Ромпетрол България“ ЕАД.

Програмата за развитие включва активно разрастване и модернизация в следващите години. Като част от KMGI Group, Ромпетрол България планира пълно ребрандиране на мрежата в рамките на следващата 1 година, успоредно с увеличаване броя на бензиностанциите.

„Искаме да дадем възможност на повече клиенти да използват нашите висококачествени горива и услуги в страната. Затова развиваме активно мрежата си и се стремим към пазарен дял от 12% в следващите 5 години“, добави Трендафилов.

„Ромпетрол България“ поставя силен фокус върху качеството, което предоставя на българския клиент. Първокласните горива с марката Ефикс са добре познати на пазара заради ненадминатите си качества. Продуктите са създадени с оптимална комбинация от добавки и активни съставки, като осигуряват не само почистване на клапаните и инжекторите, но също намаляване консумацията на гориво и подобряване представянето на двигателя.

„Ромпетрол България“ ще отделя специално внимание на обслужването на клиентите, като планира постоянно повишаване нивото на удовлетвореност на клиентите и качеството на изживяването на клиента с марката. 

„Ромпетрол България“ е част от KMG International Group, един от най-големите брандове с произход Румъния, с място сред супербрандовете в Европа. С около 6 000 служители в 11 държави, KMG International е собственост на националната петролна и газова компания на Казахстан – KazMunayGas. В Румъния KMG International притежава една от най-големите и най-модерни рафинерии в Черноморския регион – Петромидия Наводари, с капацитет на рафиниране от 5 милиона суровина годишно. KMG International притежава и рафинерията Вега в Плоещ – производител на специални разтворители и единственият производител в страната на N-хексан, битум, полимери.

„Ромпетрол България“ ЕАД има активна мрежа от 54 бензиностанции в цялата страна. Дружеството продава на клиенти в България качествени горива по европейски стандарти, произведени в рафинерия Петромидия. Компанията се стреми към активно развитие през следващите години, включително разширяване на мрежата и постоянно подобряване на качеството на обслужване.