Спорт

Респект! Мениджърът на Околчица черпи шампионите от Фантастико след дербито

  12.06.2019 07:40             
Респект! Мениджърът на Околчица черпи шампионите от Фантастико след дербито

БАМФ Враца вече си има нов шампион по мини футбол за 2019 година. Фантастико детронира Околчица и спечели трофея  във Висшата Лига. Така „фантастичните” момчета  на Вальо Лилов ще царуват през следващата една година и всички ще се обръщат към тях като към шампионите на Враца.
Мениджърът на Околчица Вангел Вангелов впечатли с феърплей-жест, след като почерпи отбора на Фантастико след дербито и призна, че тази година те са били най добрият тим в БАМФ Враца и заслужено взимат титлата.

Фантастико и Околчица завършиха 1:1 в супер дербито на Висшата Лига  от 2-ия кръг на финалните плейофи. Радослав Георгиев изведе напред моравчани в 21-та мин., но Георги Влайчовски изравни в 39-та мин. Играч на мача е Цветан Димитров-Цъката, който направи невероятни спасявания и е главният виновник за предсрочното спечелване на първото място.

Титлата извоюваха: Цветан Димитров, Николай Иванов, Кристиан Кръстев, Емил Тодоров, Вальо Лилов, Пламен Георгиев, Мирослав Божинов, Георги Влайчовски, Цветелин Борисов и Симеон Гачовски.

В другия мач Тимак Агро разби Игрис Махала с 11:0 /Яни Димитров – 3, Кристиян Илиев – 3, Иван Велчев – 3, Мартин Рашов, Генади Ненков/. Кръг преди края Фантастико води с 28 т. пред Тимак Агро с 24 и Околчица с 22 т.

Вангел Вангелов от Околчица е лидер по асистенциите във Висшата лига с 9. Валеннтин Лилов от Фантастико и Ангел Петров от Миньор Згориград са по 8 асистенции. Цветан Лазаров Елвиса от Фантастико е водач при стрелците с 15 гола. Втори е Иван Велчев от Тимак Агро с 8 попадения.

Фантастико ще си получи купата по време на Голямото награждаване на БАМФ-Враца, което е насрочено за 30 юни в амфитеатъра на парк „Дъбника”