Събития

Видинският кмет направи оглед на обновените улици в село Синаговци

  11.06.2019 15:07             
Видинският кмет направи оглед на обновените улици в село Синаговци

Огнян Ценков посети село Синаговци и заедно с кмета Иван Иванов направиха оглед на три баластрирани улици и на пътя към гробищния парк, който е частично асфалтиран. Ремонтните дейности са на стойност 15 700 лв., заложени в общинския бюджет. Улиците не са обновявани повече от 20 години. Иван Иванов благодари на кмета на Община Видин за съдействието, което оказва във връзка с подобряване облика на селото. Той добави, че предстои облагородяване на пространството около сградата на кметството, за което също ще бъдат използвани демонтирани при ремонта на централната градска част във Видин мраморни и гранитни плочи. Такива строителни материали се предоставят по предварителна заявка на кметовете на селища в Общината. „Имаме възможност да баластрираме улици в тежко състояние при подадени сигнали от страна на жителите. За тях не се изискват финансови средства – това става с трошено-каменна фракция, която добиваме в депото за битови отпадъци“ – обясни Ценков.

Жители на Синаговци също изразиха удовлетворението си от промяната и лично благодариха на Огнян Ценков. „Детето ми вече може да ходи на училище, без да стъпва в кал и локви“ – каза майка, живееща на новоасфалтираната улица. Малката Лора сподели, че сега може необезпокоявана да кара колело пред дома си, а родителите й са спокойни, че не се налага да излиза на пътя, където не е безопасно.

Видинският кмет заяви, че и занапред ще продължи целенасочената работа за подобряване на средата за живеене във всички селища на територията на Общината.