България

Събират пари за влаченото от ром ранено куче

  11.06.2019 12:37             
Събират пари за влаченото от ром ранено куче

Състоянието на раненото в резултат на влачене с кола по асфалта на улици в Пазарджик куче вече е по-добро. Това информираха от организацията Paw Pazardjik, които след инцидента взеха кучето и го отнесоха във ветеринарна клиника, за да го лекуват.

Тъй като четириногото е било и преди подлагано на системен тормоз и най-вероятно, бито от стопанина си, 49-годишния Сашо Ш., се налага лечението му да продължи. Открита е и банкова сметка, ако някой иска да помогне с пари за лечението на кучето.

Номерът й е IBAN: BG48UBBS88881000988899. Ако някой пък смята да осинови животното, нека се свърже с Ани с профил във Фейсбук Petkova An. Историята с влаченото куче взриви социалната мрежа в неделя следобяд, след като мургавият Сашо Ш. от кв.“Марица“ в Пазарджик бе засечен на ул.“Васил Левски“ в града да влачи с колата си „Ауди“ беззащитното животно.

Кучето било завързано с метален синджир за влекача на автомобила, а бдителни граждани, станали очевидци на жестокостта на шофьора, повикали полиция. Униформените реагирали светкавично на сигнала и за броени минути преградили пътя на „Ауди“-то, снели обяснения от Сашо и го прибрали в ареста. Ветеринарен специалист бе повикан на мястото на инцидента, за да вземе кучето и да го откара във ветеринарна клиника за лечение.

От влаченето му по асфалта лапите на животното бяха целите в кръв, травми и кръвонасядания имаше и по тялото на горкото куче.

 

monitor.bg