Спорт

С куп „котки” в състава, България отнесе Андора /Снимки/

  15.05.2019 04:14             
С куп „котки” в състава, България отнесе Андора /Снимки/

Националният отбор по ръгби на България победи в София отбора на Андора с резултат 41:20. Лъвовете изиграха последния си мач този сезон в своята Конференция 2 юг и с един изигран повече мач от другите отбори заема временното първо място в групата. През миналата година момчетата на Роман Балмис успяха да победят Сърбия като гости с 29:35 и да загубят като домакини от Словения с 13:25. През тази година първо записаха победа над Словакия като гости с 24:36 и в последния мач надиграха Андора.

Българите, чийто състав бе пълен с представители на шампиона Балкански котки /Берковица/, отбелязаха четири есета в срещата. Ивайло Иванов /15 т./ реализира хеттрик, а Цветостин Цветков /5 т./ добави едно есе в края на първото полувреме. Капитанът Петър Николов /21 т./ реализира три допълнителни и пет наказателни удара. Андора също отбеляза четири есета, но пък не вкара нито един шут във вратата.

 В тази кампания нашите не успяха да спечелят нито една бонус точка за разлика от преките ни конкуренти за първото място - Словения и Сърбия. Това може да се окаже решаващо за крайното класиране, тъй като и двата тима са фаворити в последните си срещи, съответно срещу Словакия и Андора и при победи, ще изпреварят лъвовете. Последният кръг ще се изиграе на 18 май, когато ще стане ясно окончателното класиране. Отборът, класирал се на първо място, се изкачва в по-силната група от следващи сезон, а класиралият се на последно място изпада в по-слаба. България с трите си победи си гарантира най-малкото оставане и през следващия сезон в Конференция 2 юг.