Събития

След публикация на „Конкурент“, развалят навеса край паметника на Софроний Врачански

  13.05.2019 16:40             
След публикация на „Конкурент“, развалят навеса край паметника на Софроний Врачански

Навесът край паметника на Св. Софроний Врачански ще бъде премахнат. Това ще се случи от днес, съобщиха от Община Враца. Собственикът, изградил кичозното творение на метър-два от монумента на небесния покровител на Враца, сам обещал да свърши работата, допълниха от местната управа.

Отстраняването на кичозния сайвант става след публикация на всекидневника на Северозапада – в. „Конкурент“ и информационната агенция konkurent.bg – http://konkurent.bg/article/151372/kich-i-bezobrazie-do-pametnika-na-svetec-snimki

Хиляди врачани, независимо къде живеят – в родния си град или в чужбина, изразиха своето мнение по темата. Това стана възможно, благодарение на една от най-четените групи в социалните мрежи – Враца – кажи на кмет и община.

По повод многото коментари за това дали дървената постройка е законна, ще цитираме отговорът на Община Враца, който получихме вчера: „Никога не е издавано разрешение за построяването на такъв обект“!

Вероятно лаконичният отговор ще послужи и за урок на всички, които си мислят, че в града, в който живеем, всеки може да прави каквото си пожелае.

Екипът на „Конкурент“ остава с убеждението, че за пореден път си е свършил работата.