Здраве

Мощен детокс коктейл ще ви спаси от целулита

  13.05.2019 13:10             
Мощен детокс коктейл ще ви спаси от целулита

За хора с нормално функциониращ стомашно-чревен тракт, които нямат стомашни заболявания, идеалната закуска е плод или шейк от плодове. Зелените шейкове са богати на антиоксиданти, витамини, минерали, противовъзпалителни вещества, фитонутриенти, фибри и вода.

Съставът на зелените шейкове включва и зелен пигмент - хлорофил, който има структура, която е много подобна на структурата на хемоглобина в нашата кръв. Фибра смутито помага на нашите черва да се изчистят във времето.

 

Смутитата са два вида:

Почистващите шейкове са смес от зеленчуци (спанак, маруля, кантарион, копър, магданоз, рукола и др.) С плодове. Хлорофилът в шейковете може да "забави" действието на фруктоза, а нашият панкреас не е претоварен. Такива шейкове имат алкализиращ ефект.

Хранителните шейкове са смес от плодове и зеленчуци (без зелени). Такива шейкове подхранват телата ни с витамини и минерали. Не бива да смесвате много плодове, цитрусови плодове и ядки в един шейк, тъй като това може да доведе до ферментация. Всички шейкове се разбиват с конвенционален потапящ смесител с капацитет от 1000 вата или повече.

 

Шейкове "Довиждане, целулит"

Резултат с изображение за зелено смути

съставки

Вода 
50-100 ml
Спанак 
50 g
Цвекло 
50 g
киви 1 брой
Краставици 
1 брой
Мента 
5 g

Приготвяне:

 

  1. Бананите и кивито се обелват, нарязват се на едро и се поставят в купа на блендер
  2. Добавете нарязаните листа спанак, цвекло, мента, краставица и 50 ml вода.
  3. Разбийте с блендер.
  4. В края добавете останалата вода, разбъркайте.
  5. Сервирайте веднага./ zdrave.to