Събития

Сава Чиплич зарадва Монтана СНИМКИ

  09.05.2019 14:46             
Сава Чиплич зарадва Монтана СНИМКИ

Момче на 12 години, превърнало се само за месец в звезда чрез участието си в „Шоуто на Слави“, пя в центъра на Монтана. Изпълнението му беше подарък от гимназията на Вълчедръм за участниците в парада на професионалните училища в Монтана.

Верен на себе си Сава изпя песен на Шабан Шаулич.

Историята на семейство Чиплич е като филм. Сава е от сръбското село Жабале. Преди години той и семейството му се преместили във Вълчедръм и живеят там. Сава и двете му сестри учат в местното училище.

Семейството в Златията е с Алекси Чернев. Преди години земеделецът видял в интернет изпълнение на малкия Сава. Без да се колебае, тръгнал към Жабале заедно със съпругата си Иванка. Откриват семейството на Сава, гостуват им и после ги канят в България. Чиплич идват на гости и повече не се връщат в Сърбия. Вече са продали къщата си в Жабале.  В момента живеят при Алекси и съпругата му. Оглеждат и да си купят дом. Родителите на Сава се занимават със земеделие, трите деца учат, а Алекси е категоричен, че ще направи всичко, за да развие таланта на момчето.

Още преди да се появи при Слави малкият Сава има участия на различни сцени в Северозапада. Днес той вече има и вокален педагог.

Четете повече в утрешния брой на вестник "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада.