Събития

Група от ПГТР посети Унгария

  08.05.2019 09:51             
Група от ПГТР посети Унгария

  Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство гр. Враца осъществи третата среща по проект  “LET’S USE ENERGY USEFULLY в периода 28.04.2019- 04.05.2019 в гр. Ниредхаза, Унгария, похвалиха се от школото.

   Бенефициенти бяха шест ученици, придружени от г-жа Татяна Донева и г- жа Ивка Николчова, координатор на проекта. Темата на срещата бе „Ефективни начини за прилагане на възобновяемата енергия”. Целта на срещата беше да запознае учениците с ефективни начини за прилагане на алтернативни енергийни източници, които не компрометират естествената среда.

  Партньорите от Враца- България, Соверато- Италия, Самсун- Турция и Ниредхаза- Унгария посетиха пречиствателна станция, ВЕЦ, присъстваха на лекции от висококвалифицирани специалисти като посетиха и една от трите в света Къща на Хобитите,  която не използва енергия. Домакините Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építöipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma, средно техническо училище с 46 учители и 530 ученици бяха организирали богата културна програма с посещение до столицата Будапеща, разходка с кораб по р.Дунав,  Токайски винен регион, Дебрецен и др.