Крими

Спецоперация за наркотици даде резултат, има арестуван

  19.04.2019 09:37             
Спецоперация за наркотици даде резултат, има арестуван

В четвъртък на територията на РУ Мездра е проведена специализирана операция по линия „Противодействие разпространението на наркотични вещества“. След оперативно-следствени действия  е била  извършена проверка  в частен дом и прилежащи стопански постройки в село Оселна. На различни места  в имота са намерени  и иззети: 8 полиетиленови топчета съдържащи семена от рода на конопа, три сухи растения от рода на конопа с дължина 110 см, плик съдържащ 1200 семена от коноп. Иззето  е общо количество 65 грама канабис.  

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

В хода на операцията  е извършено претърсване и в друг имот на същото лице в село Зверино. Намерени  и иззети са 4  полиетиленови топчета съдържащи зелена суха листна маса, която при извършеният полеви наркотест

реагира на канабис,  електронна везна и 13 пликчета суха листна маса- канабис с общо количество 26 грама. Образувано  е досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК. В РУ Мездра е задържан стопанинът на двата имота, 43-годишен мъж от село Зверино, криминално проявен за кражби и отглеждане на растения от рода на конопа, осъждан.