Крими

Журналистът, заради когото арестуваха Ваньо Костин, хвърли оставка

  10.04.2019 12:46             
Журналистът, заради когото арестуваха Ваньо Костин, хвърли оставка

Журналистът Васил Иванов хвърли истинска бомба, като внезапно обяви на страницата си в социалната мрежа, че напуска телевизията, в която се изявяваше към този момент, а именно "Канал3".

Ето какво написа в личния си профил във "Фейсбук" журналистът: "Днес напуснах Канал 3. Благодаря на екипа и лично на шефката – Ива Стоянова, която преди година и половина не се изплаши и ми подаде ръка, за да продължа да правя журналистическите си разследвания. Сега напускам, защото реших да започна свой, нов проект. Естествено, свързан с журналистически разследвания. Скоро ще обява подробности за проекта и бъдещето си."

Преди да започне работа в „Канал3” Иванов се изявяваше като разследващ журналист в Нова телевизия. Той се раздели с медията през 2017 година с огромен скандал, обвинявайки я, че цензурира разследвания му и обслужва интереси. Тогава Иванов разкри кой бе конкретният повод за шумно подадената му оставка: „Потърси ме съдия, който беше готов да застане с лицето си пред камерата и с документи и доказателства да разкрие корупционни практики в съда, в който работи. Емблематичен съд, намиращ се близо до граничен контролен пункт и митница. Даде ми конкретен пример, подкрепен с документи.” По думите му това щял да бъде хитов материал, но тогавашната шефка Дарина Сарелска, която също вече е аут от медията, забранила излъчването на подобен репортаж.

Последното разследване на Васил Иванов е свързано с Чупрене, а внушенията, че кметът Ваньо Костин е продавал земи на свои роднини предизвикаха проверка на Специализираната прокуратура в общината.

В Чупрене вече гадаят дали поредната оставка на журналиста не е свързана с ареста на техния кмет.