Здраве

Как да направим перфектния педикюр вкъщи

  01.04.2019 13:00             
Как да направим перфектния педикюр вкъщи

Време е да започнете да мислите за все по-отворените обувки, които ще се носят през топлите дни. Заради дебелите чорапи и топлите ботуши, в които ходилата прекараха цяла зима, те все още не са готови да се покажат навън. Затова настъпи моментът да им отделите малко време и да се погрижите за тях. За целта не е нужно да посещавате скъпи салони, където да харчите много средства и време. Можете да постигнете всичко в домашни условия, стига да си набавите необходимите продукти.

Заложете на електричка пила за пети

Употребата ѝ е лесна и не изисква много усилия. Специалистите препоръчват устройството да се използва на чиста и суха кожа, за да може да се постигне възможно най-гладката повърхност.

Поддържайте тази гладкост с пемза

Пемзата не се препоръчва като първоначално решение за упоритите мазоли, тъй като не е толкова ефективна, колкото гореспоменатата опция, но е чудесен вариант за поддръжка след първото ексфолиране. Можете да го правите ежедневно под душа или докато си почивате, просто във втория случай не забравяйте, че краката трябва да са мокри.

Накиснете и ексфолирайте

Мазолите не са единствените загрубявания, които могат да се появят - зоните около глезените и петите са склонни да стават много сухи и люспести през зимата без подходяща грижа. Ексфолирайте ги с качествени продукти, когато зоната е суха, но след накисване. Можете да използвате и ексфолиращи ръкавици с ексфолиращ агент. Ексфолиращите чорапи също са добър вариант, който можете да видите тук. И, разбира, овлажнете зоната, веднага след това.

Пробвайте СПА чорапи

За наистина дълбоко овлажняване, старомодният метод работи най-добре. Ексфолирайте, нанесете подходящ плътен крем и сложете меки памучни чорапки за цял нощ, докато спите. Пробвайте същата процедура и с ръцете, ще се изненадата от невероятните резултати.

Винаги използвайте обезмаслител за ноктите

Често тази стъпка се пропуска, а тя е от много важно значение. Това е ключов фактор, който позволява на цвета на лака да остане възможно най-дълго. Един слой е достатъчен, за да може вашият педикюр да издържи до 3-4 седмици.

 

Нанасяйте масло за кожички всеки ден

Поддържането на кожичките хидратирани ще помогне да се създаде илюзията, че педикюрът ви е съвсем нов! След зимния студ, подхранването и здравословният им вид, са много важни.

Поглезете се

Добавете малко лукс към домашния си педикюр. Изберете ароматни и нежни лосиони и кремове, с които да направите приятен и отпускащ масаж. На петите също можете да нанесете вазелин, за да предотвратите напукването им.

За да не прекарвате часове в обикаляне по магазините и да не харчите много пари за скъпи процедури в салоните, вземете всичко необходимо за красивия си педикюр, а и много други продукти за красотата от онлайн магазин MAKEUP. Там ще откриете висококачествени марки, както и по-малко популярни брандове, които ще се харесат и на най-взискателните дами.