Здраве

Компрес от джинджифил помага при болки в ставите

  26.03.2019 12:13             
Компрес от джинджифил помага при болки в ставите

Съществува простичко, но уникално природно средство при болки в ставите. Основна съставка е джинджифилът, който помага да се облекчи състоянието при артрит, болки в мускулите, главоболие, а също и болките в колянната става и в пръстите на ръцете.

Компрес с джинджифил е много ефикасно средство за лечение на болки в мускулите, за болки в ставите, за облекчаване симптомите на варикозата, при ревматизъм. Тъй като джинджифилът е активен компонент, той предизвиква чувство за парене, освен това повишава температурата на болното място, но това не трябва да ви притеснява, тъкмо така той проявява своята лечебна сила. Компонентите от такъв компрес проникват дълбоко в кожата и се насочват към първопричината на болковите усещания. Когато боли колянната става или изпитвате болка в глезените, ще се почувствате много по-добре, ако наложите на крака си компрес с джинджифил. 

Ето и рецептата.

• Нужните ингредиенти: 70 г корен от джинджифил; 2 супени лъжици морска сол и 4 скилидки чесън. Приготвя се по следния начин: Обелете най-горната коричка от джинджифила и го смелете много добре. След това обелете чесъна. Смесете джинджифила, чесъна и морската сол в едно саханче. Стрийте ги добре, до получаване на еднородна смес. Вземете един отрязък от кухненска хартия, която да е достатъчна да може да обвие болната става. Нанесете върху кожата си от получената смес на мястото, където ви боли най-много. Внимателно поставете и обвийте крака с кухненската хартия, но не много стегнато. Все пак компресът трябва да се прикрепи с лейкопласт, за да не падне. Ако имате възможност, обуйте отгоре бандаж, това ще предпази компреса при движение. Дръжте този компрес на болната става не по-малко от 6 часа. 

Внимание! Този компрес не трябва да се използва при отворени рани. Той помага само при вътрешни болки в ставите и мускулите. 

zdrave.to