Събития

8 млади доктори могат да получат специалност в монтанската болница

  15.03.2019 12:55             
8 млади доктори могат да получат специалност в монтанската болница

8 места за лекари – специализанти е обявила МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” в Монтана. Завършилите магистратура доктори могат да се обучават в няколко специалности -  нервни болести, ортопеция и травматология, уши, нос, гърло, гинекология, кардиология, педиатрия, хирургия и анастезиология.

Миналата година на болницата в Монтана беше акредитирана за следващите 5 години като обучителен център.

В отделенията й могат да специализират както лекари, така и медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти.

Областната клиника е разположена в три основни корпуса – централен, инфекциозен и пневмофизиатричен. Разполага с 400 легла, 17 клинични отделения, 3 лаборатории и супермодерно отделение по образна диагностика с ядрено-магнитен резонанс.

Основният поток от пациенти са хора, които живеят на територията на областта, но през последните години в Монтана се лекуват и граждани от съседните области Видин и Враца.

Монтанската болница е една от малкото държавни клиники в страната в стабилно финансово състояние, подчертаха  от ръководството.

Директорът й д-р Тони Тодоров е носител на отличието „мениджър на годината” заради добрите финансови резултати на клиниката.

Болницата в Монтана има право да обучава млади лекари от доста години. Част от специалистите, които в момента се грижат за пациентите в клиниката са получили специалност тук, припомнят от МБАЛ „Д-р Стамен Илиев”.