Спорт

Дреновец превърна обикновена контрола във футболен празник

  11.02.2019 10:49             
Дреновец превърна обикновена контрола във футболен празник

Дреновец посрещна Миньор Кипровец в контрола, около която домакините направиха истински футболен празник. Дреновчани организираха специална  спортна програма за мача и озвучаване, нещо което малко отбори и спортни организации в България го правят и може да си го позволят.

Домакините спечелиха с 3:1 след попадения на бившия футболист на Бдин - Деян Захариев, Денис Гърлов -най-добрият на терена и Симеон Младенов-Саймъна. За гостите вкара Кристиян Руменов.

На срещата присъства и кметът Александър Александров, който почете с плакет дебюта на младия футболен съдия Цветомир Младенов.

„Съдийската професия е една от най-тежките, защото рядко се получават похвали за успешната работа, грешките се виждат повече. Има израз, че един съдия си е свършил работата, когато е незабележим на терена. Поздравявам ви за дебюта и ви пожелавам наистина да сте незабележим от този и следващите ви мачове. Занапред носи любовта към футбола в сърцето си и помни, че от взетите твои решения, зависят съдбите на много хора, така и на цялостната оценка за феърплей в първенството”, каза в приветствието си Александров.

Кметът пожела още на младока, да ръководи срещи от европейски и световни първенства., а на гостите от Чипровци връчи плакет и значки.

„Аз лично съм много доволен от момчетата в нашия състав. Отборът показа добър напредък, като нашата-моята цел е не да гледаме резултата, а да се научим на правилен футбол, дисциплина, уважение на противника. Благодаря на чипровчани, с които не крия, че съм в отлични отношения. Ще правим и други контролни мачове занапред”, каза треньорът на домакините Александър Петров-Вълка.