Събития

Кметът на Враца: Нека запазим децата си от грип, като...

  23.01.2019 14:43             
Кметът на Враца: Нека запазим децата си от грип, като...

Кметът на Враца Калин Каменов се намеси в споровете „за“ или „против“ грипната ваканция. Преди минути градоначалникът пусна материал на своя блог, в който намеква, че е по-добре децата да бъдат предпазени от грип, вместо да се чака от РЗИ да имат достатъчно болни, за да обявят грипна епидемия.

Какво написа кметът:

„Получавам много сигнали от хора, които се опасяват от тежките респираторни заболявания в последните дни и настояват децата да бъдат пуснати във ваканция. Според ръководството на РЗИ в града няма епидемия, но настоявам всички директори на учебни заведения да подадат актуални данни за отсъстващите ученици и в близките часове да се вземе решение дали във Враца все пак не е по-удачно да бъдат прекратени учебните занимания в края на седмицата или началото на следващата. Моето мнение е, че дори превантивно сме длъжни да предпазим децата.“

Без да прави прогнози, „Конкурент“ е на мнение, че до края на деня може да бъде взето решение, според което учениците във Враца да бъдат разпуснати, а четвъртък и петък – обявени за неучебни.