Събития

Учител от Враца попадна в престижен сборник

  11.10.2018 08:30             
Учител от Враца  попадна в престижен сборник

Преподавател от Враца попадна в престижен сборник, издаден в Русия и засягащ изучаването на руски език в България. Изданието „Русистика Болгарии“ е дело на ИРЯП – Москва и е отпечатано тази година, научи „Конкурент“.

Сред 25-те автори, които пишат по темата на броя - успехите и постиженията на изучаването на руския език в България, е Жана Димитрова, старши учител по руски език в СУ „Козма Тричков“. Материалът й е озаглавен „Диалоговое обучение на уроках русского языка в болгарской школе“ и според експерти в областта на образованието е сериозен пробив на местен преподавател в подобно академично издание. Той е доказателство за традициите на преподаване на руски език в едно от най-старите учебни заведения в града, както и за успешните методи на изучаването му.

Авторите на изданието припомнят, че историята на българската русистика, която е темча на сборника, започва преди няколко века. През това време са се менили времената, политическите системи и отношенията между двете държави, но не и изучаването на руския език.

Четете повече във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада.