Крими

От прокуратурата казаха кой е блъснал Сара в Търнак

  04.10.2018 09:27             
От прокуратурата казаха кой е блъснал Сара в Търнак

Районната прокуратура в Бяла Слатина вече работи по инцидента, който разбуни Търнак след катастрофа от вторник вечерта, при която пострада тежко 11-годишната Сара.

„Образувано е досъдебно производство, което е на 2 дни. Лицето, причинило катастрофата, не е задържано за 72 часа и няма да му бъде поискана такава мярка. В случа става дума за престъпление, извършено по непредпазливост. Съдебната практика в България е, че за този род престъпления не се иска най-тежката мярка „Задържане под стража“, коментира ексклузивно пред „Конкурент“ Методи Маринов, районен прокурор на Бяла Слатина.

Той напомни, че постянен арест се налага тогава, когато има данни извършителят на престъплението да се укрие. В случая държавните обвинители в Бяла Слатина са преценили, че това няма да се случи.

„Срокът на разследване е 2 месеца. Ще направя всичко възможно в този срок разследването да приключи“, допълни още прокурор Маринов. Той потвърди и самоличността на извършителя на катастрофата – това е Веселин Ранков, на 59 години от София, който работи като директор „Производство“ във Фармацевтични заводи „Милве“ АД в село Търнак.

Четете повече във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада.