Събития

ПГТР – училището с най-много проекти по програма „Еразъм +”

  15.08.2018 16:34             
ПГТР – училището с най-много проекти по програма „Еразъм +”

На 15 август Центърът за развитие на човешките ресурси публикува резултатите от селекция по програма „Еразъм+“, "Ключова дейност 2“ „Стратегически партньорства, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“, Покана за кандидатстване към 21/23 март 2018г.

Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, Враца спечели четири нови проекта: „LET’S USE ENERGY USEFULLY“ с координатор Италия, „Let's save from oblivion“ и „BEING AWARE OF WORLD OF BUSINESS ONLINE“ с координатори от Полша и „Правото на образование на бежанци и малко съпричастност“ с координатор от Турция. Така ПГТР е училището с най-много спечелени проекти в област Враца, похвалиха се от ръководството на школото и уточниха, че СУ „Васил Кънчов“ има три проекта в това направление, СУ „Христо Ботев“ – два, СУ „Иван Вазов“- два, и СУ “Отец Паисий”, ПТГ и ДГ„Детска вселена“- по един.

През април, 2018 г. ПГТР спечели и два нови проекта по "Ключова дейност 1“ по програма за образование, обучение, младеж и спорт Еразъм+". Първият европейски проект е с партньор от Малага, Андалусия, Южна Испания "Образователна мобилност за граждани", сектор "Професионално образование и обучение". Одобреното проектно предложение на ПГТР е на тема „Европейски опит за успешна кариера“. Одобрено е финансиране, благодарение на Хартата за мобилност в областта на ПОО, която ПГТР спечели през 2017 година. 20 ученика, придружени от 2 учителя, ще проведат своята двуседмична практика на красивия морски бряг през следващото лято. Други 10 учители ще усвоят нови методи на преподаване по същото време. Вторият проект по Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", сектор "Училищно образование" за мобилност на учители в Дъблин, Ирландия. Проектът е на тема "Преподаването в 21 век - компетентност, умения за общуване, креативност".

Така новите проекти, които спечели ПГТР са общо шест. Поздравления за иновативните им идеи и новаторски подход н учителите от училището!