Събития

Обсъждат на форум възможности по нов проект за Северозапада

  21.06.2017 16:25             
 Обсъждат на форум възможности по нов проект за Северозапада

Областна администрация – Враца е домакин на двудневна конференция на тема „Индустрия 4.0 предизвикателствата пред здравеопазването – немският опит, практики и пилотни решения“. Форумът, който започва днес, е организиран от Българска стопанска камара и Фондация „Конрад Аденауер“ – България и ще продължи и утре. Той ще бъде открит от губернатора Малина Николова в 13 ч. в заседателната зала на областната администрация. Участниците ще бъдат приветствани от кмета  Калин Каменов.

Модератори в първата част на конференцията са д-р инж. Кирил Желязков, главен директор на Българска стопанска камара, доц. Павлинка Добрилова – Медицински институт – София, Филиал Враца и доц. д-р Лидия Василева от Института за изследване на населението и човека към БАН. Изтъкнати учени и специалисти ще изнесат лекции по темата. 

Целта на двудневната конференция е да се набележат мерки за изготвяне на проект за Регионален център в Северозападна България, с който да се кандидатства по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.