Здраве Събития

Чудо в Мездра! Върнаха към живота мъж, изпаднал в клинична смърт

  12.08.2022 18:00             
Чудо в Мездра! Върнаха към живота мъж, изпаднал в клинична смърт

Мъж, изпаднал в клинична смърт, беше върнат към живота след медицинско чудо, извършено от екип на филиала за спешна помощ в Мездра, научи „Конкурент“. Историята разказаха близки на 57-годишния човек, който в момента се намира в кардиологичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ и очаква операция за поставяне на стентове на сърцето. Хората не пожелаха да цитираме името му, но горещо благодариха на медиците, благодарение на които мъжът живее втори живот.

На 6 срещу 7 август в бърза помощ в Мездра с близките си пристигнал мъж, роден през 1965 г. Докато разказвал на медиците са оплакванията си, той загубил жизнени показатели, а мониторът, на който бил включен показал права линия.

Последвали спешни реанимационни действия от страна на екип в състав: д-р Любомир Цветанов, медицинска сестра Вяра Костадинова и фелдшер Тихомир Тошев. Лекарят започнал сърдечен масаж, а след секунди свалил пациента на пода и го обработил с дефибрилатор. Успял да възобнови сърдечната дейност на мъжа пред смаяните погледи на неволни свидетели.

Близките на 57-годишния мъж, които потърсиха „Конкурент“, за да разкажат историята, благодариха на целия медицински екип, който действал адекватно.