Свят

Просякиня похарчи дадената ѝ милостиня за лотария и стана милионерка

  11.08.2022 20:20             
Просякиня похарчи дадената ѝ милостиня за лотария и стана милионерка

В испанския град Аликанте просякиня похарчи дадената ѝ милостиня за лотария и спечели 1,2 милиона евро, съобщи Newsweek.
Жена, която просила по пет часа всеки ден на улицата пред банка и супермаркет, често отивала в магазин за тютюневи изделия и харчела получените пари за лотарийни билети. В поредният билет, който тя закупи, съвпаднаха всички числа, необходими за получаване на първата награда. Името на жената не се съобщава.
Собственикът на тютюневия магазин, който ѝ е продал билета, твърди, че е циганка. „Вчера тя дойде и каза, че сме решили всичките ѝ проблеми. Направихме щастлив човек, който беше обичан от целия квартал. Тя имаше дългове и финансови проблеми", каза мъжът. Той подчерта, че преди това купувачите на лотарийни билети в неговия магазин никога не са печелили толкова големи награди.
 По-рано беше съобщено, че възрастна жителка на американския град Кокисвил в щата Мериленд е спечелила джакпота в лотарията благодарение на числата, които сестра ѝ е видяла в пророчески сън. Сестра ми сънувала, че се вози в автобус с номер 23815, каза късметлийката./ БГНЕС