Крими

7 часа вадиха тялото на врачанин, паднал в дълбока пропаст

  02.08.2022 23:44             
7 часа вадиха тялото на врачанин, паднал в дълбока пропаст

7 часа продължи операция по изваждането на тялото на врачанин, пропаднал в дълбока пропаст. Около 21 часа спасители от специализирания отряд по планинско спасяване успяха да извадят останките на Светлин Димитров. Сигнал, че 38-годишният врачанин е паднал в „Невестина пропаст“, която се намира край бунгалата до почивната станция на АЕЦ „Козлодуй“, бил подаден към 14 часа. Обадили се приятели на Светлин, които показали къде е паднал аверът им и след това избягали.

Според МВР, жертвата и негов приятел се разхождали в района, след което Светлин опитал с фенерче да провери колко е дълбока дупката, подхлъзнал се фатално и паднал. Има и други версии за причините, довели до инцидента. 

Районът е покрит с печална слава, като в зората на демократичните промени у нас на дъното на пропастта са били открити няколко тела. Мълвата сочи, че с полет в 85-метровата пропаст били разчиствани сметки между мутри.

Името на пропастта идва от турско време, като легендата е, че невеста е скочила в дупката, тъй като поробителите искали да сменят вярата й.

Според спасителите от врачанския отряд, които помагаха логистично на колегите си, районът е осеян с подобни понори и е възможно да се стигне до други инциденти с неприятен край.