Свят

Двама загинали при сблъсък на автомобили със стадо диви свине в Гърция

  13.07.2022 10:29             
Двама загинали при сблъсък на автомобили със стадо диви свине в Гърция

Сблъсък на три автомобила, предизвикан от стадо диви свине в Северна Гърция, уби двама души и доведе до хоспитализирането на четирима, съобщи гръцката полицията във вторник, предаде АП.
Инцидентът е станал малко преди полунощ в понеделник на около 60 километра северно от Солун.
Патрулна кола, превозваща трима полицаи, се блъснала в стадо глигани и се отклонила от пътя, няколко секунди по-късно второ превозно средство ударило глиганите, преобърнало се и паднало в близко поле. След това трето превозно средство се блъскало в патрулката, убивайки 53-годишния водач на колата и 48-годишен пътник. Пострадала е 50-годишна жена от Северна Македония, която е била във втората кола и е откарана в болница заедно с тримата полицаи. Властите съобщиха, че нараняванията им не са животозастрашаващи. Съпругът на жената, който е управлявал втория автомобил, не е пострадал.
Загинали са и пет диви свине, съобщиха от полицията. Катастрофите със стада глигани са се увеличили през последните няколко години, особено в Северна и Централна Гърция. Популацията на диви свине се увеличи значително по време на пандемията от COVID-19, което се отрази на ловния сезон, а стада глигани, скитащи край натоварени пътища и в селата, са честа гледка.