Събития

Близо 50% по-малко за преминаване на уреди с дистанционен отчет от Топлофикация Враца

  27.06.2022 16:00             
Близо 50% по-малко за преминаване на уреди с дистанционен отчет от Топлофикация Враца

С преминаването на дистанционен отчет се спестяват част от таксите за топлинно счетоводство.  Според експерти домакинство с двустайно жилище – 3 радиатора и един водомер, в момента таксата е около 30 лв. годишно и се дължи на фирмите за дялово разпределение.

Задължението до 2027 година да се премине именно към тази форма на отчитане на месечните сметки може да спести разходи и месечно посещение на инкасатор, ако го направите още сега. За тази цел от Топлофикация Враца са подготвили промоционална оферта. Уредите, необходими за дистанционно отчитане, могат да бъдат закупени на до 3 вноски без оскъпяване, а монтажът им е напълно безплатен. Нищо няма да Ви струва и индивидуалното решение – оферта, която ще Ви предложат експертите.  

С преминаването към дистанционно отчитане отпада плащането по прогноза и изравнителната сметка. Достъпът до уредите е дистанционен и не е необходимо да се осигурява присъствие, а месечната сметка е точно толкова, колкото е била консумацията на домакинството.

Въпреки галопиращите цени на ток, природен газ, петрол, топлофикация остава най – добрият начин за градско отопление.

След излизане на изравнителните сметки в средата на месец юли от Топлофикация Враца обещават, че ще подновят и друга промоционална програма – плащане на равни месечни вноски. Така, разсрочвайки задължението за зимно отопление, хората ще имат възможност да планират месечните си разходи и да разпределят финансовата тежест от зимните месеци по равно, при това с допълнителна отстъпка.

„Приканваме хората да се възползват още сега от подмяна на уредите с такива за дистанционно отчитане. Това е важна стъпка, гарантираща повече удобство и коректност, а ние държим на това. За тази цел, въпреки трудностите, с които се сблъскваме след тежкия сезон, ние подготвихме и привлекателни промоционални условия. Врачани ще могат да спестят приблизително половината от редовната оферта за покупка и монтаж на уреди. Правим това, като жест в трудните от финансова гледна точка времена, защото нашите абонати го заслужават.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов.