Брутална банда за кражби на къщи, която не се колебаела да заплашва собствениците на къщи с оръжие, е разкрита в Долорес, Испания.

Шестима мъже на възраст от 29 до 47 години бяха арестувани в града на провинция Аликанте, близо до централата на склада им, от Националната полиция, пише Daily Newsly.

 

 

Dolores 1

Няколко от членовете на бандата - с българска, литовска и испанска националност - са имали специализирана военноморска подготовка.

Те са обвинени в редица престъпления, заедно с нахлуване в къща с оръжие на 50 километра в Каняда дел Фенолар.

Те избягали от местопроизшествието, размахвайки оръжие срещу шокираните жители.

При инцидент бандата била забелязана да краде автомобил от висок клас с размахване на оръжия, за да спре всякаква съпротива.

Престъпниците са били ръководени от българин, който наскоро бил освободен от затвора, след като излежал наказание за поредица от насилствени грабежи.

Dolores 2

Веднага след като бил освободен, той възстановил бандата, за да поднови незаконните си действия.

Националната полиция заподозряла, че той е лидерът на бандата и започнала дискретна операция за наблюдение, следвайки него и неговите приближени.

Те открили мястото, където живеели всички, и в допълнение склада в Долорес.

Полицията откри радиокомуникационно оборудване; шест бронежилетки; военноморски каски; тазери; пистолет за сгъстен въздух; GPS устройства; и редица масивни чукове и брадви.

Открили и пет, „подготвени да използват“ домашно приготвени коктейли Молотов, които трябвало да бъдат обезопасени от специалистите по експлозиви.

Превод и редакция: БЛИЦ