Лайфстайл

10 неща, които да направите, след като се сгодите

  23.06.2022 19:30             
10 неща, които да направите, след като се сгодите

Ако любовта ви е прераснала в нещо повече, превърнала се е в желание да прекарате остатъка от живота си заедно и вече сте се сгодили, вероятно сте на седмото небе от щастие. Сгодяването е обещание за вярност, за заедност до края на живота, за споделеност и подкрепа. То е първата стъпка към голямата крачка, която ще направите заедно.

Но преди това има 10 неща, които веднага трябва да започнете да правите, след като сте се сгодили.

1. Обадете се на всички любими хора.

Споделете с целия свят или поне със света, който има най-голямо значение за вас – вашите близки и приятели. Кажете им страхотната новина. Направете ги съпричастни към специалния ви щастлив момент.

2. Насладете се на момента.

След като се сгодите в главата ви ще започнат да бушуват мисли и планове за сватбата. Насладете се на този момент с партньора си. Говорете и споделяйте идеи. Кажете си един на друг как си представяте най-важния ден в живота си. Обсъдете подробностите, за да ги очертаете. Направете този момент най-романтичното преживяване.

3. Започнете веднага да мечтаете.

Фантазиите са функция на мозъка, с която той се опитва да продължи мислено усещането за щастие от настоящия момент. Когато сте щастливи се чувствате прекрасно и не искате това усещане да ви напуска. Затова не потискайте порива да мечтаете. Впуснете се в света на фантазиите си и не се страхувайте, че това може да развали мига, напротив. Споделянето на мечтите с половинката ви ще ви помогне да превърнете сватбения си ден в най-специалния момент от живота ви. А всеки ден след него ще е още по-щастлив, ако се опитвате да превърнете мечтите си в реалност заедно.

4. Обсъдете бюджета за сватбата.

След като еуфорията утихне е време да се захванете със сериозните въпроси. Всяка сватба изисква средства. Важно е да обсъдите как си представяте сватбата си, за да можете да изчистите концепцията и да сте наясно какъв бюджет ще ви е нужен.

5. Погледнете календара.

След годежа идва време за определяне на датата. Извадете календара и вижте кой е най-подходящият ден за вашия специален момент. Изберете дата, която да има значение за вас, която да е паметна и специална. Важно е да я резервирате по-рано, за да не се налага да променяте плановете си в движение.

6. Консултирайте се с професионалист.

Организирането на една сватба не е лесна работа. Най-добре е да се консултирате или да наемете професионалист. Но разбира се, ако смятате, че ще се справите, винаги можете да вземете нещата в свои ръце. Просто трябва да сте подготвени.

7. Намерете място за празника.

Намирането на място за сватбата е важно, защото това ще повлияе на взимането на всяко решение занапред. Синхронизирането на мястото с всичко останало ще улесни процеса. В зависимост от това към кое място се насочите, ще ви е по-лесно да прецените трябва ли да наемате хотел за гостите си наблизо, трябва ли да се организира транспорт и още други подробности, от които зависи денят ви.

8. Бъдете организирани и съсредоточени.

След като премине еуфорията от годежа е наистина важно да се стегнете и да бъдете колкото се може по-съсредоточени. Организацията на сватбата е сложен процес, който често може да е истински напрягащ. В такива моменти може отношенията ви да се обтегнат. Затова е важно да действате организирано и да не се разсейвате от еуфоричните емоции, които изпълват съзнанието ви.

9. Резервирайте фотографи, диджеи, оператори.

Имайте предвид, че ако сватбата ви е през пролетта или лятото, а дори и през ранната есен, това са натоварени сезони и е много вероятно повечето добри професионалисти да са заети. Затова е от голямо значение да ги резервирате отрано, за да сте спокойни, че ще има кой да заснеме всички моменти максимално професионално, а и да направи празненството истински забележително за вашите гости и за вас.

10. Не забравяйте да се радвате един на друг.

Докато се случи заветният ден има голяма вероятност нервите ви да се опънат до краен предел. Това са и моментите, в които отношенията ви може да се напрегнат сериозно. Не забравяйте, че всичко е в името на вас и специалния ви ден. Не се карайте за глупости. Когато в гърдите ви се надигне гняв заради напрежение си спомнете, че правите всичко това в името на любовта си.