Лайфстайл

Как да разпознаете енергийния вампир?

  23.06.2022 09:30             
Как да разпознаете енергийния вампир?

Човекът, който може да бъдат определен като енергиен вампир, се издава по редица начини, вие само трябва да си отворите очите и да го признаете.

Ако вече сте въвлечени в схемите му, ще ви се стори трудна задача като за начало. Но така или иначе, не бива да се оставяте да бъдете жертва.

И като казахме, жертва, това е първият признак, по който ще разпознаете енергийния вампир. Той винаги се оплаква, неговата съдба е най-тежка, най-злополучна, все страда и дори най-малкото се преувеличава като проблем.

Още в началото на вашето познанство, вие сте се опитали да му подадете ръка, слушайки жалванията му. Уви, това не е довело до нищо!

Въпросният енергиен вампир си продължава да си я кара все така, той дори не търси помощ, все му излизат нови и нови грижи, все за тях говори и ви се оплаква.

В края на подобно излияние, той може би просто ще ви благодари, че сте го изслушали, до такава степен е оплетен в драмите си, че това му е достатъчно. Вампирът не води диалог, той излива отровата си, с която е принуден да живее.

А е принуден, защото това е единствената му възможност да проси съжаление от околните. Ако не се тръшка и не е в ролята на вечната жертва, ще се наложи да поеме отговорност, както за личните си емоции, така и за бъдещите си действия.Представете си колко невъзможно е това за него?!

И не на последно място, такъв индивид обвинява постоянно другите за липсите си, за неуспехите си, за нещастията си, насажда вина и изисква специално отношение.

Затова бъдеще нащрек!

Никой не заслужава енергиен вампир да му влиза под кожата и да му цеди силата. Ако го позволявате и това е вашият избор, значи си оставате подвластни на такъв екземпляр по волята ви, няма кой да ви спаси, пише lupa.bg.