България Избори

Костадинов избухна заради френското предложение за РСМ: ГЕРБ и ПП винаги са били заедно

  22.06.2022 18:45             
Костадинов избухна заради френското предложение за РСМ: ГЕРБ и ПП винаги са били заедно

"Фалшивите новини имат малък срок на годност. С изявлението на Борисов, че подкрепя "Продължаваме промяната" за вдигане на ветото го доказва. Обединение на американските партии. Вдигането на ветото е лошо решение, защото делегираме на Европейската комисия да защитава интереса на България. ЕК никога не е подкрепяла България. Предателство. Оформя се ново евроатлантическо мнозинство. Ние сме категорично против френското предложение", обяви в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му се е свалило булото на пропагандна опорка.

"Възраждане" ще направи всичко да не се стигне до гласуване на френското предложение в Народното събрание. Това е парламент с изчерпано съдържание. Президентът също е дал на заден, след като преди 2 седмици е бил против Френското предложение. Очевидно се е подал на натиск. За какво ни е парламент, след като някой друг взема решенията за България", каза още Костадин Кос

В българския парламент има 5 американски партии, 1 турска и една българска, коментира лидерът на "Възраждане". По думите му това, което обединява другите 6 партии срещу "Възраждане", е следването на чужди национални интереси.

"Защо това предложение е толкова лошо за нас? Поради една много проста причина - взима се инициативата и ние от субект, се превръщаме в обект на преговори. Ние делегираме нашите права на Европейската комисия, която да преговаря от наше име. Това е основното предателско действие тук", подчерта лидерът на "Възраждане".

Според него Европейската комисия нито веднъж досега не е показала, че защитава интересите на България. 

"Започна вече да се оформя ново мнозинство, което винаги е съществувало в този парламент. ГЕРБ и Продължаваме Промяната винаги са били заедно. Важното в момента е, че за пореден път се свали булото на една пропагандна опорка", допълни той.