Бизнес Събития

ВАЖНО съобщение от инвеститор на кариера за варовик

  24.06.2022 09:00             
ВАЖНО съобщение от инвеститор на кариера за варовик

„ПЕРЛАТО ДИ МАРЕ“ ЕООД

 

О Б Я В Я В А

на основание чл. 4, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (посл. изм. и доп. дв. бр. 67 от 23.08.2019 г.)

УВЕДОМЯВАМЕ

 

Всички заинтересовани лица и общественост, че имаме следното инвестиционно предложение: „Добив и първична преработка на подземни богатства - скалнооблицовъчни материали - варовици от находище „Перлата“, участък „Север“, в землищата на с. Гранитово, община Белоградчик и с. Бела, община Димово, област Видин.

Инвестиционното предложение на „ПЕРЛАТО ДИ МАРЕ“ ЕООД предвижда средна годишна производителност на кариерата по скални (варовикови) блокове (краен продукт) – 6 000 m3/годишно. Срокът на концесията е 35 години.

Концесионна площ на находище „Перлата“, участък „Север“ възлиза на 142.7 дка. Площта на запасите от находище „Перлата“, участък „Север“ е с размер 65.9 дка.

Инвестиционното предложение предвижда отработване на част от утвърдените запаси на Блок 1 и Блок 2, обособени в участък „Север“ на находище „Перлата“.

 

Подробна информация е налична в РИОСВ – Монтана и в офиса на дружеството в гр. Мездра, 3100, ул. „Георги Сава Раковски“ № 8.

 

Писмени становища и мнения се приемат в:

- РИОСВ – Монтана, 3400, ул. „Юлиус Ирасек“ № 4, ПК 55

e-mail: [email protected]  тел.: 096/300-961

 

- „ПЕРЛАТО ДИ МАРЕ“ ЕООД, гр. Мездра

е-mail: [email protected]