Събития

СУ „Никола Войводов“ – Враца се включи в НП „Иновации в действие“ СНИМКИ

  21.06.2022 13:00             
СУ „Никола Войводов“ – Враца се включи в НП „Иновации в действие“ СНИМКИ

Средно училище „Никола Войводов“ – гр. Враца се включи в НП „Иновации в действие“ към дейност „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища“. Дейността позволява обмен на иновации между иновативни училища и такива училища, които не са в списъка на иновативните училища, но са включени в НП.

Партньори по програмата за 2021/2022 учебна година са :

Иновативно училище:

СУ „Елин Пелин“ , Руен

СУ „Св.св. Кирил и Методий“ , гр. Карнобат

Неиновативни училища:

СУ „Иван Вазов“ , Поморие

СУ „Никола Войводов“ , Враца

Участниците от СУ „Никола Войводов“ посетиха иновативните училища в Карнобат и Руен и съвместно с учениците от училищата партньори работиха по темите: „Карнобат – магията е тук“ и „Училището през моите очи“.

В гр. Карнобат, разделени в екипи, с помощта на ментори, участниците трябваше да заснемат видео, което да представи историческите и културни забележителностите в Карнобатския край. За целта те посетиха: къщата  музей „Димитър Полянов“, църковен храм „Св. Йоан Богослов“, Археологически музей Карнобат, където изслушаха беседи от музейните служители. Въз основа на своите записки, снимки и видеа на интересните обекти те имаха 4 часа да изпълнят поставената задача. Готовият продукт – до 120-секундно видео, те трябваше да качат в YouTube. Целта на видеата е да привлекат потенциални туристи да посетят историческите и културни забележителности в Карнобат, да бъдат достъпни и на английски език, да представя Карнобат като атрактивна туристическа дестинация.

В СУ " Елин Пелин" - с. Руен учениците представиха своите умения, знания, креативност и пресъздадоха емоционална атмосфера за екипност. Те разработиха и представиха оригиналните си идеи за подобряване на условията и постиженията на съвременното училище.