България Избори

Филип Попов: Президентът работи заедно с Бойко Борисов за сваляне на правителството

  21.06.2022 08:55             
Филип Попов: Президентът работи заедно с Бойко Борисов за сваляне на правителството

"Трудно е да се даде прогноза, но има надежда, че и други народни представители от "Има такъв народ" ще поемат своята отговорност пред българите. Приехме решение на Националния съвет на БСП с хоризонт за това правителство не по-кратък от края на годината, за да могат да се приемат необходимите промени като бюджета и Плана за възстановяване." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов в ефира на Нова.

"Аз не мисля, че конфликта е личен. Не видях личностни нападки в позицията на Корнелия Нинова, те са принципни. Защото заиграването на президента Радев с темата Македония е абсолютно спекулативно", категоричен бе Попов за нападките на президента Радев.

Според него хората, които са излезнали от ИТН всъщност са защитили обещанията на партията си, която е трябвало да чегърта ГЕРБ, а се е оказало, че всъщност в последните дни са се прегърнали. "Президентът има доста сходни тези с г-н Борисов, ГЕРБ и всички тези, които искат да свалят кабинета", добави заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" за напрежението от последните дни и актуалната политическа ситуация.

"Ще гласуваме против френското предложение, защото не изпълнява поставените от нас ангажименти пред Северна Македония. Ние искаме да видим предприети в тази посока стъпки, но за момента не виждаме такива", подчерта депутатът от левицата.

В заключение Филип Попов се обяви за нормални отношения с всички наши съседи, включително и Русия, с цел защита на националните ни интереси.