Спорт

Стефан Красимиров награди призьори по колоездене

  14.06.2022 15:10             
Стефан Красимиров награди призьори по колоездене

Под патронажа на областния управител Стефан Красимиров и със съдействието на община Мездра на 11 и 12 юни се проведе състезанието за Купа Мездра- 2022 г., което е част от Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене за деца, юноши и девойки, включен в календара на Българската асоциация по колоездене.

В надпреварата се включиха 109 участника от 14 клуба от страната. В първия ден на старта застанаха деца, момичета и момчета младша възраст, които се състезаваха на дистанция от 3 км,   а юношите и девойките - старша възраст премериха сили на трасе от 5 км.

Във втория ден от състезанието участниците преминаха на 18 и на 26 км трасе, като маршрутът на 18 км беше: Мездра - с. Боденец – с. Крапец – с. Върбешница – с. Боденец – Мездра, а финалът на 26 км отсечка стигна до разклона на пътя Враца – Върбешница.

Домакините от община Мездра се бяха погрижили да почистят трасето от калните наноси и чакъл непосредствено преди старта. Така въпреки проливния дъжд през втория ден, всички участници завършиха състезанието успешно.

С грамоти и предметни награди Стефан Красимиров награди победителите и в шестте категории.