Спорт

Само БК Монтана ще представя България в Адриатическата лига

  08.06.2022 07:40             
Само БК Монтана ще представя България в Адриатическата лига

Снимка: waba-league.com

Женският баскетболен отбор на Монтана 2003 попадна сред 11-те участника за следващото издание на Адриатическата лига. Общо 11 клуба от шест държави кандидатстваха за регионалната надпревара. Сред тях с най-добрите пет от миналия сезон – Цинкарна Целе (Словения), Будучност Бемакс (Черна гора), Орлови Баня Лука (Босна и Херцеговина), Монтана 2003 (България) и Войводина 021 (Сърбия), както и тимът на Бановичи (Босна и ХерцеговинаСлед четиригодишна пауза в турнира се завръща тимът на Плейоф Сараево (Босна и Херцеговина), а регистрирани за новия сезон са още ЖКК Загреб (Хърватия), Дуга Шабац (Сърбия), Никшич (Черна гора) и Лавови Бръчко (Босна и Херцеговина). 

Така освен единствения тим от България - Монтана 2003, който получава „уайлд кард“, в Адриатическата лига сигурни за новия сезон са четири състава от Босна и Херцеговина (два с „уайлд кард“), два тима от Черна гора (един с „уайлд кард“), два от Сърбия, един словенски и един хърватски отбор. 

Жребият за предстоящото издание на състезанието ще се проведе на 24 юни в Славонски Брод (Хърватия). През миналата година баскетболистките на Монтана 2003 достигнаха до Финалната четворка на Адриатическата лига за жени.