Събития

Над 80 човека се възползваха от безплатни очни прегледи за диабетици в Ново село

  07.06.2022 10:00             
Над 80 човека се възползваха от безплатни очни прегледи за диабетици в Ново село

Скринингови прегледи на зрението осигури местния клон на Асоциация "Диабет" вчера. Над 80 човека от цялата Новоселска община – членове на секция "Диабет" бяха желаещите да преминат пред съвременната апаратура и да получат професионална консултация. 

Събитието бе организирано от ръководството на клона с председател Гинка Иванова и с помощта на Регионалния информационен и консултативен център - Видин към БАД с ръководител Лидия Станкова. Прегледите се осъществиха в Клуба на пенсионера, с председател Георги Нинчев. Превоз за хората от съседните села бе осигурен от общинското ръководство. 

Безплатните прегледи са инициатива на Българска асоциация "Диабет" София. Финансирани са от Байер България ЕООД – водеща търговска организация за лекарствени продукти в България. В осъществяването им вземат участие лекари специалисти от различни очни клиники в гр. София. Миналата година такива са проведени във Видин и Белоградчик. Тази година организаторите са се насочили към по-малките общини. След Ново село, подобни прегледи и консултации ще бъдат извършени в гр. Димово.