Спорт

Betano вече отвори пазарите за новия сезон. Кои са фаворитите?

  06.06.2022 10:03             
Betano вече отвори пазарите за новия сезон. Кои са фаворитите?

Изминаха броени седмици от края на клубния сезон в най-интересните футболни първенства в Европа. Феновете на отборите, които имаха своите поводи за радост и триумф, продължават да обръщат поглед назад към щастливите моменти. Но като цяло всички вече гледат напред. Кампания 2022/23 се очертава да бъде доста интересна и непредвидима, а betano вече отвори пазарите за дългосрочни залози. Букмейкърът за пореден път изпреварва конкуренцията - нещо, което видяхме още с първите стъпки на компанията у нас.

Още преди да са обявени програмите за новите първенства, вече могат да се правят прогнози на това кой ще ликува с титлата в Англия, Испания или Италия в края на май или началото на юни 2023 г. А защо да не се залага на шампион и в България? Тази опция е налице в менюто на Betano, като сега е моментът на по-високи коефициенти за фаворитите. На по-късен етап след първите няколко победи ставките за шампионски триумф могат да паднат. Същевременно дългосрочните залози не са за всеки, защото изискват търпение, а парите са “затворени” за цели месеци, преди да стане ясен изходът.

 

Манчестър Сити отново има предимство пред Ливърпул

В изминалите 4 сезона в Англия за върха неизменно спорят Манчестър Сити и Ливърпул. И въпреки че последният шампион във Висшата лига беше определен в заключителния кръг, както се случи това и през 2019 г., то “гражданите” имат предимство с 3 титли в този период, в който мърсисайдци са стъпвали на върха веднъж (и то след пауза от 30 години). Така че не е изненадващо, че в менюто на Betano шансовете за нова титла на Ман Сити са осезаемо по-големи от тези на конкурента от “Анфийлд”. Коефициентът за тима на Пеп Гуардиола всъщност е доста нисък дори за дългосрочен залог - малко над 1.50. Доста по-примамлива е ставката за триумф на Ливърпул - над 3.00. А защо пък Ерик тен Хааг да не върне Манчестър Юнайтед в голямата игра? Е, тук вече печалбата е сериозна, тъй като се изплаща при 30 към 1 при титла на “червените дяволи”.

 

Барселона има почти равни шансове с Реал Мадрид

В Испания ще гледаме отново добре познатата битка за върха между Реал Мадрид и Барселона. Кралският клуб изпрати триумфален сезон, в който взе титлата в Ла Лига за втори път в рамките на 3 шампионата, след това вдигна купата в Шампионската лига за пети път от 2014 г. насам. Логично е Реал да бъде отново фаворит и в кампания 2022/23. Но според Betano шансовете на двата гранда са почти изравнени. Нова титла на гранда от Мадрид се котира около 2.00, докато за Барселона ставката е 2.50. Едва ли друг ще успее да се намеси в спора за трона, като щансовете на Атлетико например са изчислени на 7.50, а за всички останали стойностите са поне двуцифрени.

 

Най-добрите коефициенти са в “калчото”

Най-непредвидима сред топ 5 първенствата в Европа е ситуацията в Италия. В Серия А коефициентите на Betano за шампион наистина си струват, защото няма нито един, който да пада под 3.00. Ставката за актуалния носител на “скудетото” Милан всъщност е малко по-висока от тази на Интер, а някъде около 3.50 са оценени и шансовете на Ювентус.

Къде сме ние в това уравнение? Можем да кажем, че българското първенство поне в едно отношение прилича на германското и френското. В Пърра лига има ясно изразен фаворит в лицето на Лудогорец. Интересно е, че при Betano засега коефициентът на Левски (4.85) е по-нисък от този на ЦСКА (5.00). Но и двата софийски гранда са далеч от хегемона от Разград. Прогноза, че титлата няма да остане при “орлите” всъщност се изплаща по-добре, отколкото предвиждане, че шампионът ще продължи доминацията си. А поне на тази тема Лудогорец си прилича с Байерн Мюнхен и ПСЖ, без да сравняваме, разбира се, футболните стойности помежду им.