Спорт

Първи турнир в памет на Джефри се проведе в Зверино, откриха паметна плоча на легендата /СНИМКИ/

  05.06.2022 20:52             
Първи турнир в памет на Джефри се проведе в Зверино, откриха паметна плоча на легендата  /СНИМКИ/

Първи мемориален турнир по футбол в памет на легендарния футболист и спортен деятел Иван Митев-Джефри се състоя в Зверино. Събитието бе под егидата на БФС и Община Мездра, като се проведе и със съдействието на кметствата в Зверино и Оселна.

На стадиона в Зверино бе открита паметна плоча на Иван Митев-Джефри, като ритуалът бе извършен от отец Николай.

През дългата си кариера скромният и отдаден на футбола майстор е играл за Скала, Локо /Мз/, Металург /Елисейна/, Етър и др. С голяма любов работеше с деца като учител и треньор до последно преди да се пресели в по-добрия свят..

Джефри бе все пак късметлия, защото бе на терена, когато все още се играеше истински футбол.

Два мача се състояха в рамките на турнира. В първия мериха сили деца от Трудовец и Зверино, а във втория играха Скала 2016 и ветераните на Скала.

Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Мездра – Иван Аспарухов, кметовете на Оселна и Зверино – Росен Николов и Стоян Петров, дъщерите на Иван Митев – Станимира и Нели.

„Турнирът ще стане традиционен и ще бъде част от официалния календар на БФС”, каза председателят на ОС на БФС Враца – Милен Бельов, който игра за ветераните на Скала и дори вкара гол за миролюбивото 4:4.

Милен Бельов връчи почетни плакети за особен принос в развитието на футбола на кмета на Община Мездра – Иван Аспарухов, както и кметовете на Зверино и Оселна – Стоян Петров и Росен Николов. Шефът на областния съвет във Враца връчи награди и на малките таланти.