Спорт

Скандал на мач във Врачанско! Футболист наби съдия и го прати в болница

  02.06.2022 18:15             
Скандал на мач във Врачанско! Футболист наби съдия и го прати в болница

Страшен скандал е съпроводил футболните срещи в пета футболна дивизия през изминалия уикенд във Врачанско, научи "Конкурент".

Според наш източник, пожелал анонимност, футболист е пребил съдия и го е пратил в болница. Странното е, че за инцидента все още няма наложени наказания, а утре е последният работен ден от седмицата и би трябвало дисциплинарната комисия при ОС на БФС във Враца вече да е взела мерки срещу грозния инцидент.

Скандалът възникнал към края на срещата, чийто изход бил без значение за крайното класиране. Двубоят от "Б" областна група между Искър-2 /Роман/ и Ботевъ /Брусен/, която се изигра в Роман, завършил 3:3.  В последните минути на мача, когато тъч-реферът /спестяваме самоличността му по негово настояване - б.р./ след отсъждането на аут състезателят на домакините Тодор Бочев спринтирал към него и го уцелил с юмрук в лявата част на главата. Разразилият се екшън бил предизвикан от друго решение на помощник-съдията, при което на домакините бил отменен гол след засада. Тогава недоволните играчи засипали със заплахи рефера и протестирали бурно, но при отсъждането на аут, Бочев излял гнева си върху човека на футболната Темида.

Шокът от боя намалил болката у рефера, който обаче, когато се прибрал у дома, се почувствал зле. Отишъл в спешния център във Враца, където след направения скенер останал под лекарско наблюдение.

Днес реферът вече е изписан от болничното заведение, извадил си е медицинско и е подал жалба в полицията. Битият съдия е категоричен, че ще съди футболиста от Роман.

Вероятно утре пък дисциплинарната комисия на футболната централа във Враца ще оповести какво ще е наказанието за побойника. Според правилника, най-малката санкция е спиране на състезателните права за година.

Футболни деятели в областта не помнят от години толкова брутално посегателство над съдия. През настоящия сезон вече беше бит футболист на Огоста /Хайредин/ по време на мач в Белослатинско, но тогава върху него се нахвърлиха от публиката.